Saft og syltemøte 09 september 2014

Oppskrifter

Her følger oppskriftene fra syltemøte vi hadde 09 september.

Aprikos og pasjonsfruktsyltetøy:

Bløtlegg 800 gr aprikos natta over, og kutt opp i små biter når du skal bruke dem. Del  400 gr pasjonsfrukt og skrap ut innholdet med ei skje. Legg aprikosen i en kjele med ca. 1 dl. vann og la koke til frukten er myk. Pass på at det ikke svir seg ved å røre innimellom. Mos frukten til en jevn blanding med stavmixer. Bland i pasjonsfrukten og kok opp på nytt et par minutter. Tilsett ca. 450 gr sukker og rør godt inn. Kokes til det er tykt nok. Evt. kan brukes pektin for å tykne hvis nødvendig. Ha på varme og steriliserte glass.


 Druesyltetøy:

Ca.. 1 kg steinfrie druer, blå eller grønne eller en blanding skjæres i fire. Has i gryte sammen med 1/2 dl vann. Kokes til de blir myke og bleike og moses så med en stavmixer til puré. 600-700 gr. sukker tilsettes og røres godt inn. Tilsett saften av 1 sitron og gi et nytt oppkok. Kokes til passe tykt. Bruk pektin hvis nødvendig. Has på varme og steriliserte glass.


Mango og pæresyltetøy.

Skrell ca. 1 kg pærer og 1 kg mango. Fjern steiner og kjernehus og del frukten opp i små biter. Ha på sitronsaft av 1 sitron for å hindre at frukten blir misfarget. Kok opp og la frukten koke på lav til middels varme til den blir myk. Stapp som til potetstappe. Ha så i ca. 700 gr sukker som røres godt inn Tilslutt saften av en sitron i gryta og masse kokes opp og småkoker til passe tykt. Bruk pektin hvis nødvendig.  Ha på varme og steriliserte glass.